Kellukeste rühma üks fookuseid on anda lastele kogemusi ja iseseisvust saada hakkama endale söögi tegemisega. Mõtle, tuled koolist koju aga ema/isa pole mitte midagi jõudnud söögiks valmis teha. Siin kohal tulebki appi oskus endale kasvõi võileiba teha. Loomulikult käib iga kokkamise juurde arutelu nii pliidi/ahju kui ka söögiriistades ohutu kasutamise üle. Ei saanud me seekordki ilma näppu lõikamata ning kinni tuli plaasterdada lausa kolm väikest sõrmekest. Aga sellegi poolest jätkus "kannatanutel" töö lustlikult edasi :)
Sügisel valmistasid lapsed endale ise lõunasöögiks suppi, mille koostisosi käidi eraldi turult toomas. Seekord said lapsed kätt proovida prae ja magustoidu valmistamisel. Menüüs oli keedukartul, hakklihakaste, tomati-kurgi-hapukooresalat ning magustoiduks kohupiimavorm kisselliga. Lapsed näitasid usinat vilumust kartulikoorimisel mis neid ennastki üllatas, kui hästi nad hakkama said. Salati hakkijatel jätkus juttu ja lusti ning töö sai iseseisvalt tehtud. Loomulikult ei puudunud salatist ka enda kasvatatud roheline sibul :). Hakklihakastme tegijad ei suutnud imestada, et liha pannil värvi muudab ja tekkis suur arutelu, mida me enne toidu serveerimist toiduga teeme (maitseme). Magustoidu valmistajad said proovile panna varem läbi tehtud toidu.
Tegevuse käigus kinnistasime mõisteid praadima, keetma, hakkima, segama, maitsma jne.
Kommentaarid
Postita kommentaar