Kellukesed alustasid iga aastast ära visatava toidu kaalumist 10. veebruaril. Arutasime lastega taaskord läbi, millega arvestada kui endale toitu tõstame, mis on nende lemmik toit, mis saab siis kui valikus on vähem maistvam söök, kui suur on toidu proovimiseks tõstetav kogus jne. Lapsed said nädala aja jooksul kinnistada toidu tõstmise põhimõtteid ning tunda uhkust kui kaalutav kauss tühjaks jäi. Kõige enam sattus äravisatava toidu hulka lõunasöögi kõrvale pakutavat magustoitu. Selle alusel võib eeldada, et lapsed saavad põhitoidust juba kõhi täis. Kõige vähem visati toitu ära hommikusöögi järel.
Buffee laud. Mis asi see veel on ja miks seda vaja on? Nendele ja paljudele muudele küsimustele said Kellukesed 27. novembril vastuseid, mil loodi koostöös lastega rühma hommikusöögi buffeelaud. Lapsed küpsetasid eelmisel päeval põhiroaks rosina-kohupiimavormi. Arutlesime, mida tähendab sõna buffee; millises järjekorras buffeelaudasid kaetakse ja miks; kuidas teha valikuid; kuidas viisakalt liikuda ja palju muudki. Lapsed said harjutada nõudega liikumist kandiku abil, mis on üks eeloskusi koolisööklas hakkama saamiseks. Lapsed nimetasid tegevust nagu oleks toidufestival ning nautisid täiega protsessi. Mängu toodi isegi kohv, mis tegelikult oli veetass :).
Kommentaarid
Postita kommentaar