Siilikesed tähistasid ülemaailmset leivapäeva võikusid meisterdades ning käelisi oskusi ja loendamist kinnistades. Alustuseks käisid lapsed väikeste gruppidena õpetaja Viivi leivateo minikursusel, kus oli võimalik rukkiteradest jahu jahvatada ja tainast segada. Iga laps sai kaasa väikese leivakese.
Rühmas kinnistasime numbrite loendamist läbi aktiivse liikumise ja või tegemise. Lapsed said teada, et maitsvat võid saab rõõsast koorest, kui seda piisavalt kaua vahustada. Miksri asemel kasutasid lapsed oma tugevaid käsi ja raputasid 1-10ni numbreid loendades kordamööda kooreämbrit, kuni rasv ja vedelik teineteisest lahti lasid.
Et võileib maitsvam oleks ja noa-kahvliga lõikamine käppa saaks, viilutasid lapsed viinereid.
Lõpetuseks poolitasid Siilikesed oma väikese leivakese, määrisid sinna värsket võid, ladusid rikkalikult viinereid peale ja nautisid mõnusat leivaampsu! 😊
Buffee laud. Mis asi see veel on ja miks seda vaja on? Nendele ja paljudele muudele küsimustele said Kellukesed 27. novembril vastuseid, mil loodi koostöös lastega rühma hommikusöögi buffeelaud. Lapsed küpsetasid eelmisel päeval põhiroaks rosina-kohupiimavormi. Arutlesime, mida tähendab sõna buffee; millises järjekorras buffeelaudasid kaetakse ja miks; kuidas teha valikuid; kuidas viisakalt liikuda ja palju muudki. Lapsed said harjutada nõudega liikumist kandiku abil, mis on üks eeloskusi koolisööklas hakkama saamiseks. Lapsed nimetasid tegevust nagu oleks toidufestival ning nautisid täiega protsessi. Mängu toodi isegi kohv, mis tegelikult oli veetass :).
Kommentaarid
Postita kommentaar