Mihklipäeva eel toimus meie lasteaias sügislaat, mis oli seekord meie rühma lastele teistsugune just rohelise mõtteviisi poolest. Lapsed said väärtusliku kogemuse, kuidas ühistöö ja loodussõbralike valikute kaudu midagi ise luua ning seda ka teistega jagada.
Lepatriinud kasvatasid hoolega ise mahedaid kartuleid ja tomateid, mida sai laadal müüa. See andis lastele võimaluse õppida, kust toit tuleb, ning kui oluline on ise kasvatatud saagi väärtustamine. Oma käega kasvatatud toidu söömine ja jagamine aitab vähendada vajadust transpordi järele – nii väheneb ka õhusaaste ja saame hoida loodust puhtamana.
Lisaks valmis laste ühisel jõul singi-juustu pitsa, mille valmistamisel kasutati võimalikult kohalikke tooraineid (eestimaist). Nii mõistsid lapsed, kui oluline on toetada kohalikku toidutootmist ja vältida kaugete vahemaade tagant transportimist.
Kommentaarid
Postita kommentaar