Ajavahemikul 19.detsembrist 23.detsembrini dokumenteerisid Sipelgate rühma lapsed toidu säästliku tarbimise eesmärgil jäätmete koguseid.
Juba peaaegu kaks aastat tagasi oli Sipelgatel tervisliku toitumise projekt "Söö, ära söö", mille raames viisid lapsed ka läbi sarnase dokumenteerimise, lisaks rääkisime pikalt milleks ja miks on vaja toitu säästlikult tarbida. Sellest ajast saadik on lastel väga hästi selge, et "tõstan toitu nii palju kui jaksan ära süüa". Seega toimus seekordne jäätmete kogumine laste jaoks täiesti loomulikult ja dokumenteeritud jäätmete kogus näitas selgelt ära igapäevase olukorra. Nädala jooksul jäi Sipelgatel järele vaid 50 grammi toidujäätmeid ja isu oli lastel hea :)
Buffee laud. Mis asi see veel on ja miks seda vaja on? Nendele ja paljudele muudele küsimustele said Kellukesed 27. novembril vastuseid, mil loodi koostöös lastega rühma hommikusöögi buffeelaud. Lapsed küpsetasid eelmisel päeval põhiroaks rosina-kohupiimavormi. Arutlesime, mida tähendab sõna buffee; millises järjekorras buffeelaudasid kaetakse ja miks; kuidas teha valikuid; kuidas viisakalt liikuda ja palju muudki. Lapsed said harjutada nõudega liikumist kandiku abil, mis on üks eeloskusi koolisööklas hakkama saamiseks. Lapsed nimetasid tegevust nagu oleks toidufestival ning nautisid täiega protsessi. Mängu toodi isegi kohv, mis tegelikult oli veetass :).
Kommentaarid
Postita kommentaar